2015 yılının ilk Güvenli İskele, İskelede Güvenlik Projesi

2015 yılının ilk "Güvenli İskele, İskelede Güvenlik Projesi" bilgilendirme semineri Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Bakanımız Sayın Faruk Çelik'in teşrifleriyle gerçekleştirilmiştir.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğümüzce “Güvenli İskele, İskelede Güvenlik Projesi” kapsamında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde 09.01.2015 tarihinde bilgilendirme semineri yapılmıştır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik, Bursa Valisi Sayın Münir Karaloğlu, Ak Parti Bursa Milletvekili Sayın Tülin Erkal Kara, Genel Müdürümüz Sayın Kasım Özer ve Almanya İnşaat Meslek Sandığı Temsilcisi Sayın Karl Heinz Noetel’in teşrifleriyle gerçekleştirilen seminere, kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı olan işverenlerin yoğun bir şekilde katılım gösterdiği görülmüştür.

Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmalar sonucunda yapı sektöründe yaşanan iş kazalarının önlenmesini hedeflemektedir. 
Seminer programı kapsamında; cephe iskeleleri ile ilgili mevzuat ve standartlar, denetim ve idari yaptırımlar, cephe iskelelerinin üretimi ve belgelendirilme süreçleri, kurulum ve söküm aşamalarında güvenli çalışma yöntemleri, mesleki eğitim ve maliyet analizi konularında bilgilendirme yapılmıştır.

İskelelerde yüksekten düşme sebebiyle yaşanan is kazalarının önlenmesi, standartlara uygun iskelelerin üretilmesi, iskele kurulumu, kullanımı ve sökümü aşamalarında güvenli çalışmanın sürdürülebilmesi ve standartlara uygun iskelelerin temin edilmesinin önemi ve gerekliliğinin vurgulanması ve tüm taraflarda farkındalığın arttırılması için 2015 yılında diğer illerimizde de bilgilendirme seminerleri düzenlenecektir.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

içerik sağ